Vepřové kotlety se žampióny
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
 - 200 g Špagety, Makarony
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 0.5 ks Cibule
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Muškátový oříšek
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 1 šálek Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 97163 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 276.3 mg
 - Draslík 610.2 mg
 - Vláknina 5113.5 mg
 - Vitamín A 5113.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v osolené vodě, zcedíme je a necháme okapat.
 - 
                                2
Očištěnou a na jemno pokrájenou cibuli osmahneme na másle, zasypeme moukou, uděláme světlou jíšku. Poté zalijeme mlékem a uvaříme na hustou kaši. Omáčku odstavíme z ohně, přimícháme žloutky, okořeníme, přidáme polovinu nastrouhaného sýra a uvařené špagety.
 - 
                                3
Vymastíme zapékací mísu a dáme do ní směs.
 - 
                                4
Kotlety otřeme vlhkou utěrkou, nařízneme, naklepeme, osolíme a opečeme na sádle po obou stranách 3 minuty. Opečené kotlety položíme na směs v zapékací míse. V tuku po kotletách opečeme rozkrájené a osolené žampióny posypané nasekanou petrželovou natí. Přidáme 3 lžíce horké vody a mírně povaříme. Opečené žampióny i se šťávou polijeme směs i kotlety v zapékací míse, povrch posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a dáme péct na 20 minut.
 - 
                                5
Jako přílohy jsou vhodné saláty.