Tradiční houbový Kuba

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krupky trhané
  • 300 g Vepřové sádlo škvařené
  • 100 g Cibule
  • 50 g Houby sušené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 848.7 mg
  • Vláknina 3228.8 mg
  • Vitamín A 3228.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky (trhané nebo malé kroupy) spaříme vroucí vodou, propláchneme a s kouskem sádla uvaříme doměkka.

  • 2

    Na části sádle orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli. Sušené houby namočíme.

  • 3

    K měkkým krupkám přidáme orestovanou cibuli a namočené houby, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou. Směs vložíme do pekáčku silně vymazaného sádlem. Pečeme v troubě při 180°C přibližně 30 minut.

  • 4

    Před podáváním poklademe povrch plátky másla, pokrm tak získá krémovější konzistenci.

Komentáře k receptu