Dušená husí krev na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 8.7 mg
 - Draslík 52.5 mg
 - Vláknina 1189.6 mg
 - Vitamín A 1189.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek jemně rozdrtíme.
 - 
                                2
V míse promícháme rohlíky s krví, solí, pepřem, majoránkou a česnekem.
 - 
                                3
Na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, přidáme krev s rohlíky a za častého míchání dusíme, až má krev barvu jelítkového prejtu.