Květákový mozeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 912 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 268.1 mg
 - Draslík 357.9 mg
 - Vláknina 3963 mg
 - Vitamín A 3963 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej a okapaný rozkrájíme nebo rozebereme na malé růžičky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme květák, opepříme a za stálého míchání částečně vysmahneme.
 - 
                                3
Potom květák zalijeme rozmíchanými vejci a osolíme. Zvolna mícháme, až se vejce srazí a pokrm zhoustne.
 - 
                                4
Ihned podáváme.