Cibulový koláč s hermelínem
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 450 g Zakysaná smetana
 - 200 g Slanina vepřová
 - 200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 200 ml Mléko plnotučné
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Majoránka
 - 2 špetka Sůl
 - 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 486 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 289.1 mg
 - Draslík 402.5 mg
 - Vláknina 3447.3 mg
 - Vitamín A 3447.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 208.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva, přidáme polovinu oleje, mléko a špetku soli. Vše pak pořádně smícháme v těsto a dáme na chladné místo.
 - 
                                2
Na drobno si nakrájíme cibuli a lehce ji zpěníme na zbylém oleji.
 - 
                                3
Nakrájíme si plátky hermelínu a vidličkou je rozmačkáme. Rozmícháme smetanu a vmícháme do ní rozmačkaný hermelín. Nyní do směsi přidáme vejce, cibuli, špetku majoránky, soli a pepře.
 - 
                                4
Těsto rozložíme na plech a rovnoměrně potřeme směsí, kterou jsme si právě připravili. Poklademe plátky slaniny.
 - 
                                5
Pak už jen stačí vložit do trouby a péct 45 minut na 180 stupňů.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            