Bezlepkový perník s kandovaným ovocem
Suroviny
- 100 g Ořechy vlašské
 - 100 g Kandované ovoce
 - 250 g Mouka bezlepková Mantler
 - 100 g Cukr krystal
 - 20 g Cukr vanilka
 - 25 g Kypřicí prášek do perníku
 - 100 ml Olej stolní
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Klíčky pohankové
 - 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 33 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 73.2 mg
 - Draslík 84.1 mg
 - Vláknina 4292.8 mg
 - Vitamín A 4292.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ořechy nasekáme, kandované ovoce pokrájíme na menší kousky. Z mléka, oleje, celých vajec, cukru, cukru vanilka, lžičky rumu, mouky, pohankových klíčků a kypřícího prášku do perníku vypracujeme těsto, do kterého vmícháme i nasekané ořechy a kousky kandovaného ovoce.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 200°C a těsto dáme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Před pečením potřeme perník rozšlehaným vejcem. Perník je hotový, když na špeli, kterou do něj píchneme, nezůstane těsto.
 - 
                                3
Perník podáváme vychladlý, jako moučník.