Holoubata pečená s nádivkou
Suroviny
- 2 ks Holoubata
 - 1 ks Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 šálek Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Mandle
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 194006 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 270 mg
 - Draslík 490.6 mg
 - Vláknina 2163.5 mg
 - Vitamín A 2163.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava nádivky :
 - 
                                2
Žloutky utřeme s máslem, osolíme, okořeníme, přidáme navlhčenou strouhanou housku v mléce, jemně vmícháme tuhý sníh z bílků a na závěr přimícháme mandle nebo trochu vláčné strouhané žemle.
 - 
                                3
Holoubata vykucháme, osolíme, volátka spolu s břišní dutinou naplníme volně nádivkou.
 - 
                                4
Holoubata pečeme na másle zhruba hodinu za častého polévání vypečenou šťávou.
 - 
                                5
Upečená holoubata rozkrojíme podélně na poloviny a podáváme s bramborami nebo kompotem.