Vývar z vepřového masa

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6 porcí

Suroviny

  • 500 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 535.4 mg
  • Vláknina 4788.3 mg
  • Vitamín A 4788.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová žebírka omyjeme a vložíme do studené vody, přivedeme k varu. Osolíme a přidáme cibuli. Jakmile maso začne měknout, přidáme na větší kousky pokrájenou zeleninu a dovaříme.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 17.11.2015 14:41:50

Ještě jsem zapomněla dodat, že kořenovou zeleninu je třeba dát dle velikosti. Měla jsem obrovský celer, tak jsem dala jen kousek. Pokud má cibule pěknou slupku, tak se může ponechat, samozřejmě po důkladném omytí, udělá polévce barvičku.

Odpovědět
  • Aleisa
  • 17.11.2015 14:37:38

Navíc skrz ochucení jsem do vývaru přidala nové koření, celý pepř, malý bobkový list, stroužek česneku a kousek stonku z libečku. Na tento vývar jsem použila hlavně kosti ze žebírek, ale byly na něm zbytky masa, které jsem následně obrala do polévky. Někdy vařím i kus plece nebo kýty, ale maso pak podávám k nějakým omáčkám. Z vepřového vývaru dělávám i česnekovou polévku s bramborem a vejcem a nebo slouží jako základ do bramboračky, zelňačky apd. Jinak tady jsem těstoviny vařila zvlášť, byly to malé hvězdičky. Budou se hodit i např. kroupy nebo rýže.

Odpovědět