Šťavnatá hovězí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1058 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 61.6 mg
 - Draslík 31 mg
 - Vláknina 1973.1 mg
 - Vitamín A 1973.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou a osolíme. Potom maso opečeme v horkém tuku a vyjmeme.
 - 
                                2
Do tuku po opékání masa přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli a zeleninu, osmažíme dozlatova, přidáme nové koření a celý pepř, rajčatový protlak a opláchnutý a na plátky nakrájený citron. Mírně podlijeme vodou.
 - 
                                3
Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí je dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodou.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté hladké mouky, rozředíme ji vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                5
Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.