Rýže zeleninová

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 240 g Zelenina kořenová
  • 600 g Rýže loupaná
  • 75 g Tuk
  • 15 g Sůl
  • 75 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 7.1 mg
  • Draslík 53.8 mg
  • Vláknina 4815 mg
  • Vitamín A 4815 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme ji, znovu propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Zalijeme ji trochou vody, přidáme tuk a dusíme do poloměkka. Přidáme rýži, zalijeme vodou, osolíme, promícháme, zvolna zavaříme a pod poklicí dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec do rýže se zeleninou lehce zamícháme prohřátý, scezený hrášek.

Komentáře k receptu