Dušené králičí na olivách a víně
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 700 g Králík
 - 100 ml Olej olivový
 - 500 ml Víno bílé
 - 1 ks Chléb konzumní
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 3 ks Bobkový list
 - 1 ks Oregano sušené
 - 6 stroužek Česnek
 - 0.75 šálek Vývar drůbeží
 - 0.5 šálek Olivy černé
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1147 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 97680 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 150.5 mg
 - Draslík 911.5 mg
 - Vláknina 11886.2 mg
 - Vitamín A 11886.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme víno, oregano, bobkový list a králičí maso. Vše necháme přes noc v lednici marinovat.
 - 
                                2
Na oleji restujeme králičí maso z obou stran. Pak ho vložíme do ohnivzdorné mísy. Na kostičky nakrájenou cibuli a stroužky česneku si na pánvi orestujeme dozlatova. Přimícháme papriku a po dvou minutách vývar a marinádu. Krátce povaříme a nalijeme na maso, přidáme olivy, sůl a pepř.
 - 
                                3
Pokrm dusíme hodinu a čtvrt do změknutí. Posypeme oreganem a podáváme s chlebem.