Telecí roláda na víně a koření
Suroviny
- 100 g Houby čerstvé
 - 300 g Telecí maso mleté
 - 800 g Telecí kýta
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Bujón hovězí
 - 100 ml Víno bílé
 - 20 ml Protlak rajčatový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Rýže loupaná
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1489 kcal
 - Sacharidy 219 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 103131 mg
 - Bílkoviny 82 g
 - Uhlovodany 218 g
 - Cholesterol 294.8 mg
 - Draslík 1576.1 mg
 - Vláknina 21004.6 mg
 - Vitamín A 21004.6 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby očistíme a nakrájíme. Vmícháme je k prolisovanému česneku, vejci, koření, mletému masu, soli a pepř. Směs propracujeme. Kýtu nařežeme jako knihu, naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do ní náplň, maso stočíme a sešijeme.
 - 
                                2
Roládu vložíme do pekáče, potřeme máslem a pečeme deset minut na 220 stupňů C. Poté maso podlijeme vínem, přikryjeme alobalem a pečeme další hodinu na 180 stupňů C. Pak odstraníme alobal a pokračujeme dalších dvacet minut. Roládu pak necháme odpočívat patnáct minut.
 - 
                                3
Masový výpek scedíme k bujonu, necháme přejít varem, přidáme protlak v 50 ml vody, mouku a se solí a pepřem chvíli povaříme.
 - 
                                4
Roládu bez nití nakrájíme, podáváme s omáčkou a rýží.