Mediteránské lasagne
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1648 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 106 mg
 - Draslík 1417 mg
 - Vláknina 19774.8 mg
 - Vitamín A 19774.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.8 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté, podélně rozkrojené lilky, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a očištěné, na dílky nakrájené žampiony vložíme na plech, osolíme, opepříme a grilujeme v horké troubě 5-10 minut doměkka.
 - 
                                2
Do zapékací mísy vymazané olejem vlijeme rajčatovou omáčku. Poklademe vrstvou lasagní (každou lasagni předem namočíme), částí grilované zeleniny, naběračkou omáčky, trochou mozzarelly nakrájené na plátky a částí ricotty. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří omáčka pokladená zeleninou a posypaná nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Mísu přikryjeme alobalem potřeným olejem a pokrm pečeme 30-40 minut v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia.
 - 
                                4
Potom alobal odstraníme a lasagne pečeme ještě 15 minut dozlatova.
 - 
                                5
Po vyjmutí z trouby necháme asi 10 minut odpočinout a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                