Pivní polévka s feferony
Suroviny
- 25 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 750 ml Hovězí vývar základní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Kedlubna
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Feferony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Petržel kořen
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 5 plátek Veka
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 501 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 9.6 mg
 - Draslík 334.9 mg
 - Vláknina 5033.6 mg
 - Vitamín A 5033.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Feferonky a papriku zbavíme semen, spolu s očištěnou zeleninou nakrájíme na nudličky a smažíme na másle s olejem. Poté přimícháme mouku, orestujeme, zalijeme pivem s vývarem, ochutíme solí, pepřem a vaříme. Hotovou polévku rozmixujeme. Podáváme s plátky chleba, které jsme osmažili na másle a posypali strouhaným sýrem.