Nakládaná krkovička s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 3928 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 285.7 mg
 - Vláknina 5176.6 mg
 - Vitamín A 5176.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou krkovici dáme do keramické nádoby a zasypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a nakrájenou cibulí, bobkovým listem a solí. Zalijeme vodou s octem a zatížíme kamenem.
 - 
                                2
Necháme minimálně týden uležet za občasného otáčení masa.
 - 
                                3
Naložené maso vyjmeme, zbavíme přísad a dáme do hrnce pozvolna vařit na mírném ohni. když je maso měkké vyjmeme jej, nakrájíme na plátky a podáváme s nastrouhaným křenem a čerstvým chlebem.