Česneko-rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 482 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 4 mg
 - Draslík 315.8 mg
 - Vláknina 1661.5 mg
 - Vitamín A 1661.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Zbavíme je slupky a nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Omyjeme papriky, odkrojíme stopky a zbavíme je semen, nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                3
Nakrájenou zeleninu vložíme do 1,5l vody, přidáme kostku vývaru a vaříme 20 minut. Přidáme prolisovaný česnek a necháme přejít varem.
 - 
                                4
Propasírujeme polévku přes síto a ozdobíme petrželkou.
 - 
                                5
Veku nakrájíme na plátky, opečeme na másle a podáváme s teplou vekou.