Omáčka pečená se zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 50 g Smetana 16% (pochoutková)
 - 100 g Petržel - nať
 - 2 g Pepř červený celý
 - 150 ml Víno bílé
 - 500 ml Zvěřinový vývar
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Telecí kosti
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Hříbky čerstvé
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 361 mg
 - Vláknina 6594.5 mg
 - Vitamín A 6594.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme a nakrájíme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme připravenou zeleninu a kost, přidáme rozmarýn a pepř, když se na pánvi vytvoří hnědý výpek, zalijeme směs vínem a fondem.
 - 
                                3
Do směsi vhodíme houby a vaříme zhruba 170 minut.
 - 
                                4
Směs přelijeme přes síto a do čisté omáčky vlijeme smetanu, dochutíme solí.