Divoká kachna na smetaně
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 100 g Slanina vepřová
 - 15 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 100 g Petržel kořen
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 20 g Hořčice
 - 50 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1500 g Kachna divoká
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2 dl Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 975 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 162.9 mg
 - Draslík 662.9 mg
 - Vláknina 2599.5 mg
 - Vitamín A 2599.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistěnou kachnu hustě prošpikujeme slaninou, osolíme zevnitř i zvenku.
 - 
                                2
V pekáči na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, koření a prolisovaný česnek. Krátce osmahneme, podlijeme vodou a chvilku podusíme. Potom do pekáče vložíme kachnu a za častého podlévání výpekem pečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a uchováme porce v teple.
 - 
                                3
Do šťávy vlijeme smetanu s moukou a povaříme do zhoustnutí. Zalijeme trochou vína, ochutíme hořčicí, případně dosolíme. Podáváme porce kachny polité hotovou omáčkou.