Burgské kotlety na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 638 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 70.8 mg
 - Draslík 529.6 mg
 - Vláknina 6035 mg
 - Vitamín A 6035 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a orestujeme. Na tento základ vložíme naklepané, nasolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme, průběžně podléváme vodou. Když je maso poloměkké, přidáme uzené maso nakrájené na kostky a kysané zelí a společně dodusíme doměkka. Když je maso hotové, zalijeme smetanou, necháme chvíli povařit, případně dosolíme a podáváme.