Zelenina s dušeným kuřetem
Suroviny
- 400 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
 - 12 ks Brambory
 - 1 ks Kukuřice cukrová
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Vývar drůbeží
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.09 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 184 g
 - Sodík 924 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 2401.3 mg
 - Vláknina 31204.8 mg
 - Vitamín A 31204.8 mg
 - Vitamín B6 2.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsíčka, zbavená tučných částí, vložíme do teflonové pánve se silným dnem, na rozpálený olej (1 lžíce). Zprudka opečeme z obou stran a po vyjmutí odložíme.
 - 
                                2
Do rozpálené pánve vlijeme opět 1 lžící oleje a přidáváme bílá kolečka pórku, drůbeží vývar, rajčatový protlak, 12 rozpůlených nových brambor, tyčinky mrkve, 1 kukuřičný klas rozkrojený na 4 části, opláchnuté fazolové lusky, snítky čerstvého tymiánu, osolíme a opepříme. Vše zamícháme a přivedeme k varu, přidáme kuřecí maso a 15 minut vaříme na mírném ohni při zakryté pánvi. Pokud jsou zelenina i kuřecí měkké, ihned podáváme.