Polévka z králíka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 30 g Petržel - nať
  • 4 g Bobkový list
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 718.7 mg
  • Vláknina 8372.2 mg
  • Vitamín A 8372.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí hlavu, kosti a břišní část dobře očistíme a omyjeme. Všechno maso naskládáme na suchý plech a v nahřáté troubě při dvěstěstupňové teplotě zapečeme přibližně 15-20 minut. Zapečené maso přeložíme z plechu do většího hrnce. Přidáme ostrouhanou mrkev, petržel, celer, oloupanou cibuli a česnekem. Vhodíme bobkový list, celý pepř, šalvěj, posypeme mletou paprikou a nakonec vše zalijeme vodou a přivedeme k varu.

  • 2

    Když je polévka vřící a hodně bublá, stáhneme plamínek a na slabém plamínku králíka vaříme 120-180 minut. Po celou dobu vaření sítkem sbíráme bílou pěnu.

  • 3

    Hotovou polévku scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na malé kousky, které vrátíme do polévky. Přisypeme nakrájenou petrželovou nať, podle chutě osolíme, opepříme. Hrnec přiklopíme a polévku ještě přivedeme k varu. Stáhneme ji z ohně, necháme 10 minut pod poklicí a potom ji porcujeme do polévkových misek nebo hlubokých talířů.

Komentáře k receptu