Kuře na zelenině s olivami
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
 - 800 g Paprika červená
 - 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 g Olivy černé
 - 4 g Tymián čerstvý
 - 3 g Majoránka
 - 10 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Víno červené
 - 3 dl Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1777 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 1493.3 mg
 - Vláknina 14950.2 mg
 - Vitamín A 14950.2 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 271.3 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa osušíme, podélně rozkrojíme na menší plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme ze všech stran, vyjmeme a necháme na talíři. Do výpeku přidáme máslo a na něm zpěníme nasekaný česnek a cibuli nadrobno. Přidáme rozpůlené papriky zbavené jádřinců, konzervovaná rajčata a vypeckované olivy a krátce podusíme. Na tento základ vložíme plátky masa, podlijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky a zakryté dusíme na mírném ohni 45 minut.
 - 
                                2
Odstraníme bobkový list, podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.