Polévka z jarní zeleniny

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 67 g Celer bulvový
  • 113 g Pórek
  • 133 g Rajčata
  • 15 g Sůl
  • 6.7 g Petržel - nať
  • 267 g Zelí hlávkové bílé
  • 27 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mrkev kořen
  • 133 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 67 g Petržel kořen
  • 350 g Brambory
  • 130 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 5.2 mg
  • Draslík 315.2 mg
  • Vláknina 6775.8 mg
  • Vitamín A 6775.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu a brambory pečlivě očistíme a opláchneme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou a uvedeme do varu.

  • 2

    Když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní na malé kousky nakrájená rajčata a zelený hrášek.

  • 3

    Vše zalijeme smetanou, ve které jsme promíchali prosátou, krátce opraženou mouku, osolíme, promícháme a krátce povaříme.

  • 4

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu