Polévka z jarní zeleniny
Suroviny
- 67 g Celer bulvový
 - 113 g Pórek
 - 133 g Rajčata
 - 15 g Sůl
 - 6.7 g Petržel - nať
 - 267 g Zelí hlávkové bílé
 - 27 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Mrkev kořen
 - 133 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 67 g Petržel kořen
 - 350 g Brambory
 - 130 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 641 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 5.2 mg
 - Draslík 315.2 mg
 - Vláknina 6775.8 mg
 - Vitamín A 6775.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu a brambory pečlivě očistíme a opláchneme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou a uvedeme do varu.
 - 
                                2
Když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní na malé kousky nakrájená rajčata a zelený hrášek.
 - 
                                3
Vše zalijeme smetanou, ve které jsme promíchali prosátou, krátce opraženou mouku, osolíme, promícháme a krátce povaříme.
 - 
                                4
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.