Vepřové řízky s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 97003 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 71.2 mg
 - Draslík 837.5 mg
 - Vláknina 9555 mg
 - Vitamín A 9555 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z pórků odkrojíme zelené listy (můžeme je použít třeba do polévky), bílé středy řádně očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou a poté rozkrájíme na šikmé proužky. Rozkrájené osolené pórky podusíme na másle, přidáme hrubě rozsekané stroužky česneku a jakmile bude pórek měkký, zahustíme jej lžičkou bramborové moučky rozmíchané ve lžíci vody.
 - 
                                2
Utěrkou otřeme řízky, naklepeme, rozkrájíme na úzké proužky, osolíme a za stálého míchání opečeme v rozehřátém oleji na pánvi zhruba 3 minuty.
 - 
                                3
Opečené maso poté přidáme k hotovému pórku, řádně zamícháme a ihned podáváme s vařenou rýží.