Míchaná vejce se zeleninou a sýrem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 507.6 mg
  • Draslík 171.8 mg
  • Vláknina 2168 mg
  • Vitamín A 2168 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podusíme zeleninu ve slané vodě a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Rozšleháme vejce se smetanou, osolíme a vlijeme na rozehřáté máslo. Za stálého míchání přidáme zeleninu, po zhoustnutí vajec odstavíme.

  • 3

    Podáváme s vařeným bramborem nebo chlebem a na talíři vejce ozdobíme petrželkou, posypeme sýrem.

Komentáře k receptu