Kapr v pikantní omáčce
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 60 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Kapr obecný
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 5 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 433 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 597 mg
 - Vláknina 1796.3 mg
 - Vitamín A 1796.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, posypeme nasekanou petrželkou a necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Smícháme mouku, máslo a hořčici, přidáme citronovou šťávu, pepř a trochu teplé vody. Směs dobře promícháme, vložíme porce kapra, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a kapary. Dusíme, až je maso měkké.