Polévka kulajda z Českomoravské vysočiny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 113 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 6 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 108.5 mg
- Draslík 406.8 mg
- Vláknina 4275.6 mg
- Vitamín A 4275.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozkrájené brambory na kostičky uvaříme v osolené vodě s pokrájenými houbami. 
- 
                                2Pokud použijeme houby sušené, necháme je nabobtnat ve studené vodě. Vodu z hub si necháme pro další použití. 
- 
                                3Pokud jsou brambory měkké, přilijeme k nim dle chuti vodu ze sušených hub. Přidáme smetanu se zakvedlanou moukou a mírně povaříme. 
- 
                                4Na závěr přidáme do polévky rozkvedlaná vajíčka,která necháme srazit a přidáme ještě na hrubo nasekaný kopr. 
- 
                                5Polévku poté odstavíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        