Houbová polévka – jihočeská kulajda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 15 g Solamyl - bramborový škrob
  • 50 g Houby čerstvé
  • 650 ml Voda pitná
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 444.9 mg
  • Vláknina 5439 mg
  • Vitamín A 5439 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 933.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Čerstvé houby očistíme a petrželovou nať drobně nasekáme.

  • 2

    V půl litru vody, osolené špetkou soli, vaříme brambory s kmínem a houbami. Když jsou brambory poloměkké, vlijeme mléko s rozšlehaným škrobem. Do hotové polévky vsypeme petrželovou nať.

Komentáře k receptu