Telecí hrudí plněné žampionovou směsí
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 150 g Anglická slanina
 - 350 g Maso mleté - mix
 - 100 ml Vývar z hovězích kostí
 - 150 ml Víno bílé
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Telecí hruď
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 464 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 42.9 mg
 - Draslík 415 mg
 - Vláknina 2026.3 mg
 - Vitamín A 2026.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí hrudí omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř vetřeme sůl a pepř. Namočíme housku na 10 minut. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli, česnek, slaninu a žampiony podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku. Přidáme mleté maso. Směsí naplníme kapsu v telecím hrudí a zašijeme kuchyňskou nití.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Zalijeme masovým vývarem, dáme péct do trouby na 105 minut. Potom maso vyjmeme z pekáče. Vypečenou šťávu smícháme s bílým vínem a zjemníme smetanou.