Gratinovaná čekanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 13.5 mg
 - Draslík 420.5 mg
 - Vláknina 9207.8 mg
 - Vitamín A 9207.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekanku omyjeme, rozebereme na lístky, odkrojíme hořké části, velké listy překrojíme.
 - 
                                2
Lískové ořechy nasekáme nahrubo a osmahneme je nasucho v pánvi.
 - 
                                3
Nakrájíme očištěné žampiony na plátky, cibulku jemně nakrájíme.
 - 
                                4
Formu na pečení vymažeme, na dno dáme čekanku, na ni žampiony, cibulku a ořechy.
 - 
                                5
Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným sýrem.
 - 
                                6
Dáme péct do středně vyhřáté trouby.