Barevný salát s quinou
Suroviny
- 225 g Houby čerstvé
 - 450 g Červená řepa
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Avokádo
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 4 ks Cibule červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 šálek Quinoa
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mandle loupané
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1156.6 mg
 - Vláknina 23085.4 mg
 - Vitamín A 23085.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve uvaříme quinou podle návodu a vložíme do mísy. Zamícháme doměkka uvařenou oloupanou červenou řepu nakrájenou na kostičky. Také přidáme v páře povařenou, semeníku zbavenou a na proužky pokrájenou žlutou papriku.
 - 
                                2
Vedle v misce ušleháme ocet, citronovou šťávu, olej, pepř a sůl do zálivky.
 - 
                                3
Ve velké salátové míse smícháme quinou, vařenou červenou řepu, žluté papriky, uvařené, očištěné a nadrobno nakrájené houby, sloupnuté, vypeckované a na kostičky nakrájené avokádo, najemno nakrájenou cibuli a nasekané mandle. Přidáme zálivku a vše důkladně promícháme.
 - 
                                4
Na hotový salát nasypeme nadrobno nasekanou petržel a můžeme podávat.