Zeleninové pikantní tofu
Suroviny
- 230 g Houby čerstvé
 - 230 g Špenát listový čerstvý
 - 120 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 230 g Sýr sójový - Tofu
 - 400 ml Mléko kokosové
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Kari pasta červená
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 330 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1048 mg
 - Vláknina 13210 mg
 - Vitamín A 13210 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozehřátém oleji ve woku orestujeme dozlatova tofu a odložíme stranou.
 - 
                                2
Na oleji orestujeme na drobno nakrájený česnek, cibuli a chilli papričku do měkka. přidáme nasekaný celer, houby, papriku a rozpůlené kukuřičky a pečeme 5 minut do měkka. Vmícháme kari pastu, mléko a přivedeme k varu. Na závěr přidáme špenát, sojovou omáčku a cukr a vaříme, dokud špenát neuvadne.