Jehněčí ragú s bílou omáčkou
Suroviny
- 1500 g Jehněčí plec
 - 180 g Mrkev kořen
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Pórek
 - 150 g Kedlubna
 - 120 g Cibule
 - 10 g Sůl hrubozrnná
 - 4 g Pepř černý celý
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 6 g Petržel - nať
 - 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 109 g
 - Sodík 1861 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 329.2 mg
 - Draslík 956 mg
 - Vláknina 6679.8 mg
 - Vitamín A 6679.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso zbavíme přebytečného tuku, pokrájíme na 3 x 3 cm velké kousky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodu. Maso musí být celé ponořené.
 - 
                                2
Dovedeme k varu, naběračkou odstraníme pěnu i tuk.
 - 
                                3
Poté přidáme očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu, koření, bylinky, sůl a pepř.
 - 
                                4
Vaříme nepřiklopené 75 minut. Poté přecedíme, vývar povaříme 15 minut, zahustíme jíškou z másla a mouky.
 - 
                                5
Přidáme smetanu, žloutky a nasekanou petržel.
 - 
                                6
Do omáčky vrátíme maso i zeleninu a necháme prohřát.