Myslivecká paštiková polévka
Suroviny
- 100 g Lišky čerstvé
 - 100 g Hříbky čerstvé
 - 200 g Srnčí maso
 - 100 g Paštika zvěřinová
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Saturejka
 - 1 kávová lžička Koření Zvěřina
 - 1.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 1 l Voda pitná
 - 2 dl Víno červené
 - 1 dl Zakysaná smetana
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 - 0.5 polévková lžíce Česnek medvědí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 917 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 50 mg
 - Draslík 468 mg
 - Vláknina 2896.8 mg
 - Vitamín A 2896.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso na guláš omyjeme, pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Posypeme majoránkou, solí, čerstvě pomletým pepřem, promícháme a zalijeme 2 dl červeného vína. Maso necháme v marinádě 1 hodinu.
 - 
                                2
Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Omyté bylinky saturejku a česnek medvědí pokrájíme nadrobno.
 - 
                                4
V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme česnek medvědí s cibuli a saturejkou, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Přimícháme houby a dusíme společně 5 - 7 minut.
 - 
                                5
Pak přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20 minut.
 - 
                                6
3 minuty před dokončením zamícháme zvěřinovou paštiku s 2 lžícemi bílého vína.
 - 
                                7
Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a podáváme.