Pečené telecí plátky se žampiony na pivu
Suroviny
- 800 g Telecí kýta
 - 120 g Žampiony čerstvé
 - 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 162 mg
 - Draslík 865.9 mg
 - Vláknina 1450 mg
 - Vitamín A 1450 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky z kýty naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pivo smícháme s rajčatovým protlakem a cukrem.
 - 
                                2
Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme žampiony, maso a orestujeme. Poté přeložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.