Telecí řízky se žampióny zapečené
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 26 g
- Sodík 97423 mg
- Bílkoviny 117 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 407.5 mg
- Draslík 2661.5 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očistíme žampióny, nakrájíme na menší kousky a podusíme na másle a cibuli. Poté je zahustíme menším množstvím bešamelu. 
- 
                                2Maso odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, řízky na něm osmahneme z obou stran, na každé zhruba 5 minut. Poté řízky vložíme do zapékací mísy, potřeme připravenou směsí,posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, až povrch zrůžoví. 
- 
                                3Jako přílohy podáváme brambory na všechny způsoby a saláty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        