Telecí řízky se žampióny zapečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Sůl
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Telecí kýta
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 97423 mg
  • Bílkoviny 117 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 407.5 mg
  • Draslík 2661.5 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme žampióny, nakrájíme na menší kousky a podusíme na másle a cibuli. Poté je zahustíme menším množstvím bešamelu.

  • 2

    Maso odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, řízky na něm osmahneme z obou stran, na každé zhruba 5 minut. Poté řízky vložíme do zapékací mísy, potřeme připravenou směsí,posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, až povrch zrůžoví.

  • 3

    Jako přílohy podáváme brambory na všechny způsoby a saláty.

Komentáře k receptu