Pohanka se žampiony
Suroviny
- 170 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Pohanka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 4 ks Rajčata
 - 4 stroužek Česnek
 - 7.5 dl Voda pitná
 - 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.28 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 626 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 1.7 mg
 - Draslík 416.4 mg
 - Vláknina 3337.8 mg
 - Vitamín A 3337.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pohanku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, pak ji dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přimícháme mořskou sůl a pod pokličkou necháme dojít 30 minut. Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupaný česnek rozetřeme. Rajčata omyjeme a okrájíme na osminky. Omytý kerblík nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V pánvi na oleji s máslem zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní žampiony, osolíme je, okořeníme citronovým pepřem a dusíme. Když se z nich po chvilce odpaří voda, krátce je s cibulkou osmažíme dozlatova.
 - 
                                3
Do pohanky zamícháme žampiony. Každou porci ozdobíme rajčaty, posypeme kerblíkem a podáváme.