Zapečený pangasius s houbami
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 200 g Houby čerstvé
 - 100 g Strouhanka
 - 800 g Pangasius - filety
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 dl Mléko polotučné
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 1 dl Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1160 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 319.2 mg
 - Draslík 320.2 mg
 - Vláknina 4657.5 mg
 - Vitamín A 4657.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z pangasiuse nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Mezitím připravíme omáčku - z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přilijeme mléko, dohladka vymícháme a povaříme do zhoustnutí. Do již odstavené omáčky vmícháme víno, smetanu a žloutky, nakrájené houby, sůl a pepř. Porce ryby orestujeme na lžíci másla a přendáme do vymazaného pekáčku. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme zapéct na 20 minut do středně vyhřáté trouby.