Novohradský vepřový plátek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1713 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 93.5 mg
- Draslík 458.4 mg
- Vláknina 3284 mg
- Vitamín A 3284 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí. Nakrájíme jej na silnější plátky (1ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. 
- 
                                2Na rozehřátém tuku plátky masa po obou stranách opečeme. 
- 
                                3V tuku od opékání masa osmahneme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, lečo a směs nalijeme na plátky masa. V troubě dusíme doměkka. 
- 
                                4V polovině dušení přilijeme zbylou vodu a smetanu rozšlehanou s prosátou moukou. Dusíme doměkka. 
- 
                                5Nakonec přidáme žampiony nakrájené na plátky a ještě podusíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        