Vepřové kotlety s hlívou ústřičnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 297 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 103.5 mg
 - Draslík 805.2 mg
 - Vláknina 5010.3 mg
 - Vitamín A 5010.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na 1 lžíci oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a zvolna opékáme. Okořeníme, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Potom přidáme spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěný, na nudličky nakrájený pórek a ještě chvíli podusíme.
 - 
                                3
Na pánvi na zbylém oleji zprudka opečeme vykostěné, naklepané a okořeněné kotlety asi 3 minuty po každé straně. Osolíme je, upravíme na talíře a pokryjeme podušenou směsí s hlívou.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo smažené hranolky.