Omeleta se špenátem a žampiony
Suroviny
- 70 g Cibule
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 80 g Ořechy Kešu
 - 120 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 400 g Žampiony čerstvé
 - 300 g Špenát listový čerstvý
 - 30 ml Mléko plnotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 410.8 mg
 - Draslík 1027.7 mg
 - Vláknina 7416.1 mg
 - Vitamín A 7416.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 66.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželovou nať nasekáme nadrobno, opláchnutý špenát necháme okapat, žampiony očistíme a nakrájíme na kousky, opražené kešu oříšky nasekáme nahrubo, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V rendlíku zpěníme na másle cibuli, přidáme žampiony, sůl, pepř a smažíme alespoň 4 minuty. Poté vmícháme špenát a dusíme, když se tekutina vydusí, přidáme kešu oříšky a na mírném plameni osmažíme. Na směs vlijeme vejce, která jsme rozšlehali s mlékem, posypeme petrželovou natí a zhruba 4 minuty smažíme. Omeletu posypeme sýrem, vložíme do trouby a zapečeme.