Zeleninový vývar základní světlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 175 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2501.8 mg
 - Vláknina 32534.8 mg
 - Vitamín A 32534.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 149.9 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme pepř a mírně osolíme.
 - 
                                2
Přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a vaříme cca 60 minut. Přes jemný cedník scedíme do čistého hrnce a dál redukujeme tekutinu na potřebné množství.