Španělská omáčka
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.25 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 253.1 mg
 - Vláknina 4465.5 mg
 - Vitamín A 4465.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jemně nakrájené houby a cibuli podusíme na másle.
 - 
                                2
Zaprášíme moukou, zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme rajčatový protlak, okořeníme a povaříme.
 - 
                                3
Nakonec do omáčky přidáme citronovou šťávu a nasekanou petrželovou nať.