Krůtí omáčka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 15 g
- Sodík 858 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 130.3 mg
- Draslík 1054.8 mg
- Vláknina 9057.8 mg
- Vitamín A 9057.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytá a osušená krůtí prsa vložíme do hrnce, podlijeme vodou a osolíme. Přidáme celé koření a maso vaříme doměkka. Po uvaření maso i koření vyjmeme. 
- 
                                2Do vývaru přidáme bujón, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Okořeníme sušenou bazalkou a vše vaříme doměkka. 
- 
                                3Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve sklence vody a chvíli povaříme. 
- 
                                4Krůtí maso nakrájíme, vmícháme do omáčky a jen prohřejeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        