Vepřové karé plněné
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1711 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 129.4 mg
- Draslík 360.5 mg
- Vláknina 782 mg
- Vitamín A 782 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Každý plátek na plocho prořízneme, otvor v mase naplníme vychladlou směsí a uzavřeme jehlicí nebo párátkem. Každou porci na povrchu osolíme a pomoučíme prosátou moukou. 
- 
                                2Maso naskládáme na plocho do pekáče vymazaného tukem a v rozehřáté troubě zapečeme. 
- 
                                3Po zapečení maso podlijeme vodou. Za občasného přelévání šťávou a dolévání vodou pečeme doměkka. 
- 
                                4Pečené maso vyjmeme a zbavíme jehlic nebo párátek. 
- 
                                5Nakonec přecedíme šťávu přes hustý cedník zpět na maso a zjemníme máslem. Vše ještě podusíme. 
- 
                                6Příprava náplně: Slaninu nakrájíme a částečně roztavíme. Osmahneme na ni cibuli nakrájenou na drobno a přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme a necháme ztuhnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        