Toasty s pancettou, žampiony a sýrovou omáčkou
Suroviny
- 50 g Sýr Čedar
- 80 g Pancetta
- 2 krajíc Chléb toastový
- 1 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 8 ks Žampiony čerstvé
- 0.42 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Hořčice v prášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 917 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1181 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 23580.9 mg
- Draslík 3405.8 mg
- Vláknina 24766.2 mg
- Vitamín A 24766.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony s plochým kloboukem očistíme, klobouky použijeme a nožky odložíme. Potom nastrouháme čedar. Vezmeme dva krajíce toastového chleba a mírně je opečeme.
-
2
Klobouky žampionů na olivovém oleji po obou stranách opečeme a Odložíme je na papírové utěrky, které vsají přebytečný tuk. Na plátky nakrájenou pancettu dokřupava ogrilujeme. Opečené kloboučky žampionů rozložíme na krajíce bílého toustového chleba a na ně pak ogrilované plátky slaniny.
-
3
V misce smícháme žloutky s nastrouhaným sýrem, práškovou hořčicí a worcesterskou omáčkou, přimícháme šlehačku, směs podle chuti osolíme a opepříme a omáčkou pokryjeme povrch obložených toustů.
-
4
Vložíme pod gril, dozlatova zapečeme a servírujeme.