Žampiony jako minutka

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kloboučky žampionů oloupeme a větší houby rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky. Osolíme je, opepříme a vložíme na sádlo do předehřáté remosky.

  • 2

    Žampiony pečeme asi 7 minut, v polovině doby pečení je opatrně obrátíme.

  • 3

    Hotové houby zakapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu