Hovězí maso s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 ks Křen
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 131.5 mg
  • Draslík 585.8 mg
  • Vláknina 115.5 mg
  • Vitamín A 115.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso vložíme do osolené horké vody, aby se zachovaly chuťové látky a uvaříme doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji masovým vývarem a necháme povařit. Do omáčky přidáme kysanou smetanu, jemně nastrouhaný křen, ochutíme ji citronovou šťávou, přisladíme a přisolíme.

  • 3

    Podáváme s houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu