Salát ze skopových a telecích nožiček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Skopové nožičky
  • 300 g Telecí nožičky
  • 30 g Karotka
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Cukr moučkový
  • 150 ml Voda pitná
  • 70 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 69.5 mg
  • Draslík 781.5 mg
  • Vláknina 19070.3 mg
  • Vitamín A 19070.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, přidáme cibuli, karotku, bobkový list, větvičku tymiánu, petrželku, osolíme a opepříme. Vaříme 3 hodiny.

  • 2

    Maso obereme, nakrájíme na plátky a zalijeme ochucenou octovou zálivkou.

  • 3

    Zálivku připravíme tak, že naředíme ocet vodou, přisypeme cukr, špetku soli a pepře, vmícháme lžíci pikantní hořčice.

  • 4

    Vývar použijeme na polévku.

Komentáře k receptu