Smažené hovězí ocásky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 600 g Hovězí oháňka
  • 20 g Karotka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 50 ml Olej olivový
  • 100 ml Omáčka cikánská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1086 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 35.8 mg
  • Vláknina 1730 mg
  • Vitamín A 1730 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ocásek rozsekáme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule a karotky. Vaříme hodinu a půl, scedíme a necháme maso okapat.

  • 2

    Kousky ocásků namočíme v rozpuštěném másle, potřeme hořčicí, obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.

  • 3

    Podáváme s chlebem a pikantní omáčkou, například cikánskou.

Komentáře k receptu